DMS

Menü

İletişim

Dizdariye Mah. Teyyareci Fethi Bey Sk.
No:3B 34500 Büyükçekmece- İSTANBUL
Tel : (+90 212 ) 210 13 34 - 210 87 21
Faks: (+90 212 ) 210 87 22

e-posta: info@dmsorg.com

Daha Büyük Görüntüle

Ara

Basınçlı Dental Hava

DİŞ HEKİMLİĞİ GEREKSİNİMLERİNE UYGUN KOMPRESÖR SEÇİMİ

Kompresör seçimindeki en önemli faktörler ; üretilen havanın kalitesi ve miktarıdır. Diş hekimliği kriterlerine göre kaliteli hava denilince ; yağsız , kuru , temiz ve hijyenik hava anlaşılmalıdır.. Hastanın korunması , uygun bir tedavi ortamı oluşturulması ve iş kalitesinin yükseltilmesi bakımından yağsız ve kuru hava sistemine sahip bir kompresörün kullanılması en güvenli yoldur.

Yağlı sistem kompresörlere tek alternatif vardır ki o da çalışması sırasında yağ kullanımına gereksinim duymayan kompresörlerdir. Günümüzdeki teknolojik imkanlar sayesinde, teflon alaşımlı piston ve halkaları olan yağsız sistem kompresörler yapılabilmektedir. Böylelikle , sisteme girebilen yağı uzaklaştırmak için karmaşık çözümler aramak yerine , bünyesinde hiç yağ kullanmayan kompresörler üretilerek yağ sorunu kaynağında halledilmiştir.

İdeal bir kompresörün yağsızlık özelliğine ilaveten kuru ( nemsiz ) hava sistemine sahip olması da çok önemlidir. Sıvı veya buhar fazındaki su , sözkonusu basınçlı hava sisteminde çeşitli olumsuzluklara yol açabilir. Dolayısıyla , nemin yol açtığı olumsuzlukları önlemek için kompresörün kuru hava sistemine sahip olma özelliğine dikkat edilmelidir.

Atmosfer havası sadece su buharı içermez , kirliliğe sebep olan bazı gaz ve katı partikülleri de bünyesinde bulundurur. Tedaviye ve sisteme zarar verebilecek olumsuzluklarla karşılaşmamak için hava filtrasyonu gözardı edilmemesi gereken önemli bir özelliktir.

Sonuç olarak ; kompresör seçiminde yukarıda bahsedilen hususlar göz önüne alınırsa , teknik ve hijyenik açıdan mükemmel bir hava kalitesi elde edilmiş olur. Böyle bir sistem , ilk bakışta şu avantajları sunmuş olur :

• Üretilen hava tamamen yağsızdır
• Hijyenik olarak son derece güvenlidir.
• Kondense su drenajı , dren tuzağı , su seperatörü gerektirmez.
• Paslanma , oksidasyon , korozyon olmaz.
• Aletlerin aşınması ve zarar görmesi en aza indirilmiş olur.
• İnce fıskiyeler , subaplar , membranlar tıkanıp bloke olmazlar.
• Bakteri üremez , koku problemi olmaz.
• Sisteme bağlı borular eğimsiz olarak istenildiği gibi yerleştirilebilir.
• Dolgu malzemeleri kullanımıyla ilgili işlemler daha başarılı yapılmış olur.
• Sistem bakım gerektirmez , böylece para ve zaman tasarrufu sağlanmış olur.
• İş kalitesi yükselir.

Açıkça görülebileceği gibi , diş hekimliği gereksinimlerine uygun basınçlı hava yağsız , kuru , temiz ve hijyenik olmalıdır. Bu özelliklere sahip olmayan hava ; hasta sağlığını , diş hekiminin çalışma verimini , kullanılan alet ve ekipmanların hizmet ömürlerini olumsuz yönde etkiler.

HAZIRLAYANLAR:

1 ) İbrahim BELENLİOĞLU ( Makina Mühendisi )
2 ) Hakan ÇELİK ( Makina Mühendisi )

TARİH: 21 OCAK 1997

Etiketler: